dimecres, 28 de novembre del 2012

Com parlar bé en públic


A la classe de COED vam treballar el llibre Com parlar bé en públic, dels escriptors Francesc Puigpelpelat i  Joana Rubio.
Aquest llibre és molt interessant perquè explica als lectors com una persona ha de estar davant d'un públic concret, com prepar-se l'exposició, els gestos, la improvisació,... 
En definitiva ens defineix com a de ser un bon orador. A continuació explicaré algunes de les característiques que ha de tenir un bon comunicador/orador:

Un bon orador que domini l’art del diàleg conté unes de les virtuts més importants i més productives en la nostre societat. Actualment una persona que sàpiga com expressar-se en direcció a un públic té molts punts guanyats al seu favor tant sigui per persuadir, com per informar, etc.
Un bon orador ha de saber donar importància als conceptes que ho necessiten i per tant posar èmfasi en ells, ha de saber controlar els seus nervis per tal de poder pensar amb claredat i fer argumentacions lògiques, que pugui ser capaç de la improvisació, que tingui una dicció correcte i control de les llengües, que sigui capaç de persuadir al públic amb bones argumentacions i amb tècniques eficients, que faci interaccions amb els receptors i els sàpiga guiar en la presentació per poder fer que la seva atenció estigui fixada en la exposició el màxim temps possible, que distribueixi adequadament la presentació amb un ordre correcte utilitzant suports, que mostri una bona actitud davant el públic i utilitzi el llenguatge corporal al seu favor,etc
Totes aquestes pautes per ser un bon orador et donen a pensar que ser un bon orador no es feina fàcil, i hi ha que treballar molt dur per poder aconseguir-ho.  Això ho vam poder comprovar a l'hora de treballar i exposar davant de tota la classe el poema. Es va comprovar que encara que t'ho preparis moltíssim els nervis passen molta factura a l'hora d'una exposició (t'oblides del que has de dir, la veu no surt clara i fina sinó que amb entrebancs  la postura no es sempre la més adequada,..) i que veure les respostes del públic són uns factors essencials que s'haurien d'ensenyar des de que els infans són ben petits; ja que aquest avenços en la seva vida els seran molt útils.

Aquí us deixo un enllaç amb uns petits consells sobre com fer una bona exposició oral.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada